Deze week zijn we op maandag begonnen met het afleggen van twee interviews in Kimberley. De interviews gingen over ondernemingen in Zuid-Afrika en de talenten binnen townships. Het was een leerzame dag met informatie wat we de volgende dag konden toepassen in de townships.

We hebben namelijk dinsdag interviews afgelegd bij mensen uit de townships over de dagindeling, talenten en vaardigen, alcoholgebruik en om de behoeftes van mensen in kaart te brengen. Het was goed om te zien dat sommige mensen vol in het leven staan en soms verdrietig om te zien dat mensen de moed hebben verloren. Er zijn erg veel interessante en verschillende uitkomsten waar volgende studenten op kunnen voortborduren.

Daarnaast hebben we deze week nog een rondleiding gehad van een jongere uit Ritchie die vertelde over de geschiedenis. Zo hebben we verhalen gehoord over de overstromingen, de Boerenoorlog en hebben we onder andere de oudste kerk gezien en de begraafplaatsen. Een erg indrukkenwekkende dag met veel informatie.

Ook hebben we de dieropvangcentrum bezocht waar verschillende dieren worden opgevangen. Het is goed om te zien hoe de dieren worden verzorgd met in het achterhoofd hoe die dieren hiervoor werden behandeld. Hoe de mensen hier in Zuid-Afrika met honden omgaan is zeker niet goed om te zien.

Fotoalbum