Loading...
Agape2021-04-27T19:59:48+00:00

Project Description

AGAPE

In 2020 zijn wij in contact gekomen met de organisatie Agape in Kimberley. Agape is opgericht door Yusuf en Lizelle Baxter. Zij zijn in 2012 begonnen met een opvangcentrum voor drank- en drugsverslaafden in Kaapstad.

Agape betekend “Gods alles omvattende liefde”, dat betekend in de uitvoering dat er niet wordt gekeken naar afkomst, wat je bent wie je bent of waar je vandaan komt. Als je bij Agape aanklopt voor hulp, dan krijg je die.

Het doel is dat (jonge) mensen zelf de keuze maken om hun leven te veranderen. Agape ondersteunt ze daarin en zorgt voor een rehabilitatie programma wat gedeeltelijk in de woonplaats en gedeeltelijk, gedurende een 8-tal weken, plaats vind in Kaapstad.

Agape is in 2019 begonnen met een dependance in Kimberley en hebben nu een heel aantal voormalige verslaafden dak- en thuislozen, zwerfjongeren in hun programma. Er zijn al een heel aantal jongeren bij hun trainingscentrum in Kaapstad geweest en “clean” terug gekomen. Een groot gedeelte blijft verbonden met Agape.

Doneer ook!
0
Vrijwilligers
0
Studenten
0
Lokale bevolking
0
Computers
0
Containers

HET PROJECT

Gezien de grote verslavingsproblemen in Ritchie wilden Yusuf en Lizelle hun activiteiten graag uitbreiden naar deze gemeente. “Toevallig” ontmoetten we elkaar en in de lopende contacten is er nu een definitief plan gemaakt dat Agape twee van de 5 containers gaat inrichten voor opvang van drank- en drugsverslaafde jongeren.

Verder willen wij samen met hen handvaardigheidsactiviteiten gaan opzetten.

De containers zijn zodanig geplaatst dat de bezoekers van Agape niet in contact kunnen komen met de kinderen die door Moving Forward worden opgevangen.

VERANDER VANDAAG EEN LEVEN

Wij veranderen een leven door ontwikkeling

STEUN ONS
GA MEE

ALLE NIEUWS & BLOGS OVER DIT PROJECT

Ga naar de bovenkant