Loading...
Beudene Daycare2024-05-14T10:54:50+00:00

Project Description

Beudene Daycare

Dagopvang Beudene is 25 jaar oud. Het is een niet-winstgevende organisatie in Bloemfontein. Beulah van Aswegen is in 1988 en 1991 afgestudeerd voor Ergo Therapie. Zij is daarna in Amerika gaan werken en heeft zich ontwikkeld op het vlak van fysieke revalidatie, bewegingstherapie voor

gehandicapten en thuisgezondheidstherapie. Toen zij in Amerika werkte met veelal gehandicapten, dacht zij, dit moet in Zuid-Afrika ook kunnen, de nood in mijn vaderland is zo hoog, ik ga daar wat doen. In 1997 startte zij met Beudene daycare in de wijk Westdene in Bloemfontein. Zij trouwde met een jonge man die
afgestudeerd was als register accountant en advocaat. Haar man begreep haar passie en heeft haar vanaf het begin volledig ondersteunt.
Hij heeft vervolgens aan de rand van Bloemfontein een huis gekocht en een stuk grond van ongeveer 5 hectare. Op die grond heeft hij een grote schuur gebouwd die als onderkomen dient voor Beulah en ‘haar’ kinderen. Beulah heeft een duidelijke visie en toekomstplannen. Bij het opvanghuis heeft zij diverse dingen verwezenlijkt voor de kinderen, zoals; een groentetuin voor dagelijks verse groenten, een snoezelruimte, speelwerktuigen, een tennisbaan een klim en klauterparkje met betonnen rioolbuizen waar de kinderen over en door kunnen kruipen en op het terrein heeft zij een fiets, step en wandelparcours uitgezet.

De droom van Beudene is om gehandicapten te voorzien van professionele dagopvang.

Beudene biedt gehandicapte kinderen de mogelijkheid om zich fysiek te ontwikkelen, emotionele vaardigheden aan te leren door middel van therapie, interventie, stimulatie en integratie in de gemeenschap. Beudene krijgt geen steun van overheidswege. Eye For Others steunt Beudene op verschillende manieren: van kassen tot een nieuwe keuken, van een werkplaats tot de inrichting van een winkel. Alle cookstoves zijn bij Beudene ondergebracht als werkgelegenheidsproject.

Doneer ook!
0
Vrijwilligers
0
Studenten
0
Lokale bevolking
0
Containers
0
Cookstoves

Ik mocht al eens eerder met een groep leerlingen naar Zuid-Afrika. Dit was een groot succes. Wie weet kan dit project het overtreffen. Met de leerroute ‘Technasium’ zijn de leerlingen al druk bezig met de voorbereidingen.

Arnold Dubbelman • Docent Veluws College Walterbosch

SAMENWERKINGEN

VERANDER VANDAAG EEN LEVEN

Wij veranderen een leven door ontwikkeling

STEUN ONS
GA MEE

ALLE NIEUWS & BLOGS OVER DIT PROJECT

Ga naar de bovenkant