Loading...
Cookstoves2021-05-12T19:11:53+00:00

Project Description

COOKSTOVES

We zien dat in de ontwikkeling van een cookstove een grote mogelijkheid ligt om een aantal problemen op te lossen. In de winter wordt vuur meestal achter het huis in een schuurtje gemaakt. Als je in een shack woont maak je vuur in de shack. Als de temperatuur omstandigheden beter zijn, maak je buiten een vuur. Het vuur wordt gebruikt om eten te bereiden en indien nodig ook voor warmte.

Op deze manier moeten er grote stapels hout verzameld worden soms ver buiten de gemeenschapskern.

De streek wordt steeds meer ontdaan van bomen en struiken wat een negatief effect heeft op het milieu.

Als het hout thuis brand gaat dat gepaard met een behoorlijke rookontwikkeling. Deze rook tast hoe dan ook de longen aan. Bronchitis en andere longaandoeningen komen veel voor in Ritchie.

Met het ontwikkelen van een cookstove kunnen we in ieder geval het houtgebruik en rookontwikkeling reduceren.

Cookstoves worden al in allerlei varianten gemaakt op de wereld en met name in de ontwikkelingsgebieden heeft dat een grote impact op het houtgebruik en rookontwikkeling maar ook een positieve ontwikkeling in de gezondheidsproblematiek.

Doneer ook!
0
Vrijwilligers
0
Studenten
0
Lokale bevolking
0
Containers
0
Cookstoves

Ik mocht al eens eerder met een groep leerlingen naar Zuid-Afrika. Dit was een groot succes. Wie weet kan dit project het overtreffen. Met de leerroute ‘Technasium’ zijn de leerlingen al druk bezig met de voorbereidingen.

Arnold Dubbelman • Docent Veluws College Walterbosch

SAMENWERKINGEN

Studenten van het Veluws College Walterbosch zijn prototypes aan het ontwikkelen en uittesten die wij kunnen maken in Ritchie. Hierdoor krijgen een groep mensen werk en inkomen. Wij willen hiermee ook de mensen uit het shack gedeelten een kans geven om in de loods te komen werken.

Met Blue Match zijn we in gesprek om samen met hen een project op te zetten in Ritchie en we kunnen daarvoor een gedeelte gebruiken van onze opleidingsloods.

In Ritchie hebben wij een bevriend echtpaar, Piet en Febbie Lubbe die 25 jaar in Zambia gewoond en gewerkt hebben. Piet is een Zuid-Afrikaan en Febbie is Zambiaanse. In Zambia word al op kleine schaal gebruik gemaakt van deze kooktechniek. In ieder geval willen wij samen met hen dit project gaan opstarten. Piet is technisch en heeft al een paar mensen in dienst die veel technisch inzicht hebben.

VERANDER VANDAAG EEN LEVEN

Wij veranderen een leven door ontwikkeling

STEUN ONS
GA MEE

ALLE NIEUWS & BLOGS OVER DIT PROJECT

Ga naar de bovenkant