Project Description

FIETSPROJECT

We zijn in een fase van een definitieve start van een fietsenwinkel in Ritchie.

Het plan is om samen met Foenix Kringloop & Reïntegratie in Apeldoorn ongeveer 150 fietsen in een zeecontainer naar Zuid-Afrika te transporteren. De zeecontainer kopen we in Nederland en laten hem afleveren in Ritchie.

We willen vier jonge mensen naar Nederland halen om hen bij Foenix een 0pleiding van zes weken te geven in fietsreparateur en hen te leren om van verschillende onbruikbare fietsen weer 1 bruikbare fiets te maken. Zij krijgen de opleiding bij Foenix in Apeldoorn en in de tijd dat zij hier zijn pakken zij zelf de container in.

Wij behoeven alleen de tickets te betalen. De zes weken dat zij in Nederland zijn worden zij ondergebracht bij vrijwilligers van Eye For Others die hen gratis kost en inwoning geven. De opleiding wordt door Foenix betaald. De fietsen krijgen we gratis van Foenix.

De container wordt verscheept naar Zuid-Afrika en afgeladen in Ritchie.

Vervolgens gaan we de container ombouwen als reparatiewerkplaats en de vier jonge mensen kunnen dan zelf de fietsen weer uitladen. De fietsen worden in Ritchie verkocht en van de opbrengst worden de lonen betaald van de werkers en meer gereedschap gekocht.

Op het terrein gaan studenten mensen leren fietsen en een behendigheidscircuitje aanleggen.

Doneer ook!
0
Vrijwilligers
0
Studenten
0
Lokale bevolking
0
Fietsen
0
Containers
0
Computers
VERANDER VANDAAG EEN LEVEN

Wij veranderen een leven door ontwikkeling

STEUN ONS
GA MEE

ALLE NIEUWS & BLOGS OVER DIT PROJECT