Loading...
Helpende hande2021-04-27T18:30:27+00:00

Project Description

HELPENDE HANDE

Een groep van vijf vrouwen waren actief op het regenboogcentrum. Zij hebben besloten om een groep op te richten en handvaardigheidsactiviteiten te ontplooien in de wijk om hen heen. Zij motiveren andere vrouwen om ook handvaardigheidsactiviteiten te gaan uitvoeren. In 2019 zijn we begonnen om voor hen een onderkomen te bouwen waar zij gezamenlijk kunnen werken. Zij komen nu iedere dinsdag, woensdag en donderdag bij elkaar en hebben in de afgelopen maanden (t/m december 2020) met hun huisnijverheid al voor ongeveer ZAR 7000 (ca €425) verdiend. Antoinette helpt hen met financieel beheer en de opzet van hun eigen NPO (Non Profit Organisation) “Helpende Hande”. Het is mensen niet geleerd om met geld om te gaan, waardoor de mentaliteit vaak is: wat je krijgt maak je op.

Doneer ook!
0
Vrijwilligers
0
Studenten
0
Lokale bevolking
0
Naaimachines

We zijn oprecht trots op Annie en haar vrouwen en zij geven ons de zekerheid dat we het SAMEN doen.

Antoinette Knapen • Coördinator

EEN VLIEGENDE START

Ze zijn heel enthousiast over de begeleiding van Antoinette en zijn zelf met een idee gekomen om geld te gaan bewaren en te investeren in nieuwe materialen. Zij wilden met de kerstdagen slechts een klein gedeelte van het geld wat zij verdiend opnemen voor eigen gebruik De rest hebben ze in het geldkistje gelaten.

Wij hebben heb een naaimachine kunnen geven, maar het ontbreekt nog aan professionele machines om meer massa te kunnen produceren. Wij willen geen fabriek stichten, maar de doelstelling is wel dat in de vakopleidingen die wij geven, mensen ook leren goed gebruik te maken van techniek en machines en daardoor meer inkomen kunnen verwerven. Er is daarom uitbreiding nodig van middelen en machines.

Wij hebben hen een laptop gegeven en zodat ze bijvoorbeeld op Pinterest ideeën kunnen opdoen om afval te hergebruiken op een ludieke manier.

VERANDER VANDAAG EEN LEVEN

Wij veranderen een leven door ontwikkeling

STEUN ONS
GA MEE

ALLE NIEUWS & BLOGS OVER DIT PROJECT

Ga naar de bovenkant