Loading...
Regenboogproject2021-04-19T18:17:08+00:00

Project Description

REGENBOOGPROJECT

Zoals je in alle vorige verslagen kunt lezen hebben we in de afgelopen jaren veel gedaan in, op en bij de oude, leegstaande Twee Rivieren School in Ritchie; ons Regenboogproject. In 2014 zijn de besprekingen begonnen met overheidsinstanties, bedrijven en particulieren over de invulling van het project. Dit resulteerde in de oprichting van de Non Profit Organisatie Miracle of the Heart, die de contractspartner werd voor de lease van het gebouw en grond en ook verantwoordelijk was voor de invulling, uitvoering, controle en continuering van het project. Eye For Others was de partner die in de uitvoering zou assisteren door het uitsturen van vrijwilligers en studenten. Ook heeft Eye For Others voor nagenoeg 100% de financiering van de renovatie en herbouw geregeld. Het was een fantastisch project met fantastische resultaten. Veel studenten en vrijwilligers zullen met een warm hart terug denken aan de tijd dat zij betrokken waren bij dit Regenboog Project. Er zijn in die tijd heel veel warme en blijvende contacten gelegd tussen onze (jonge) mensen en mensen uit Ritchie.

0
Vrijwilligers
0
Studenten
0
Lokale bevolking

De laatste fase is afgerond en het centrum wat door ons is opgebouwd voldoet aan de verwachtingen!

Ton van der Smit • Projectleider

Wat hebben we allemaal gedaan

  • Het agrarische land onkruidvrij gemaakt en ontdaan van bosschage

  • Alle ramen en deuren vervangen of vernieuwd

  • Het dak, waar nodig, gerepareerd

  • Alle vloeren geschuurd en voorzien van een nieuwe laklaag

  • Lokalen ingericht voor de opvang van kinderen en ouderen

  • Een IT lokaal ingericht

  • Een tennisbaan aangelegd

  • Het oude gymlokaal verbouwd tot eetlokaal

  • Een lokaal gebouwd voor training en opleiding

  • Een gebouw gemaakt waar studenten en vrijwilligers kunnen verblijven

VERANDER VANDAAG EEN LEVEN

Wij veranderen een leven door ontwikkeling

STEUN ONS
GA MEE

AFRONDING

Veel kinderen hebben via het regenboogproject een basis gekregen voor hun start naar de lagere school. We hebben ouderen een plek gegeven zodat zij handwerkactiviteiten konden uitvoeren en daardoor een stukje eigen inkomsten verwerven. Er is lesgegeven in sport, dans, ICT, agricultuur, tuinonderhoud en ontwikkeling. In 2019 waren we zover dat we het gebouw “af” hadden. Miracle of the Heart had nog steeds de eindverantwoording en op dit moment wordt het gebouw gebruikt door een aantal NPO’s die gericht zijn op ontwikkeling van kinderen en ouderen in de gemeenschap, wat onze doelstelling ook was toen wij het project startten.

Wij zijn in project ook getroffen door tegenvallers en verdriet. In januari 2019 overleed Sanna aan een hartaanval, dit heeft ons allemaal diep getroffen evenals het overlijden van een groot ondersteuner en boer uit de omgeving; Herman Galama. Daarnaast blies een storm ons net gebouwd trainingscentrum tegen de vlakte. We mogen ons echter met gepaste trots feliciteren met het bereikte resultaat, maar het betekend niet dat we stil gaan zitten. We blijven betrokken met de gemeenschap in en rond Ritchie.

We hadden in de loop van het project gezien dat de afstand van de woongedeelten van Ritchie tot het Regenboogproject soms te groot was. Daarom zijn wij begonnen met kleinschalige projecten in de gemeenschap zelf. Door Corona heeft veel werk in 2020 stil gelegen, maar november 2020 zijn we begonnen met ons kleine Regenboogproject 2.0.

Vol enthousiasme en samenwerking met de plaatselijke bevolking gaan we verder met onze activiteiten.

ALLE NIEUWS & BLOGS OVER DIT PROJECT

ICT en Jeugd

Gisteravond had projectleider Ton van der Smit een bijzondere ontmoeting met dr. Charles Awuzie. Charles is de CEO en

Mandela Day met De Beers

{:nl}‘De Beers’ is de grootste diamantdelver van de wereld gevestigd in Kimberley. Drie jaar geleden is Ton van de Smit projectleider van Eye For Others begonnen met contact te leggen om te kijken of de Beers zich met ons willen verbinden. Vandaag op Mandela day zou wel eens de start kunnen zijn voor samenwerking. De Beers kwam met een groep gemotiveerde mensen langs op het terrein om met kinderen te spelen, te schilderen, eten uit te delen. Eigenlijk maakte ze er een groot feest van zoals op de beelden te zien is. Contacten zijn gelegd. Volgende week heeft Ton een afspraak of we in de toekomst meer voor elkaar kunnen betekenen. Lees meer en bekijk foto's en video{:}{:gb}"De Beers" located in Kimberley is the largest diamond miner in the world. Three years ago, Ton van de Smit project leader of Eye For Others began contacting De Beers to see if they want to connect with us. . Today on Mandela Day might be the start of collaboration. De Beers came with a group of motivated people to the project to play with children, paint and share food. Actually, they made a big party as seen in the video and the images. Contacts have been established. Next week, Ton has an appointment to see if we can do more together in the future. To be continued… Read more and watch video and images{:}

Toekomstplannen Eye For Others

{:nl}Tegenover het Regenboogproject aan de overkant van de weg heeft de organisatie een stuk land van een kleine 10 hectare. Dit stuk heeft onbegrensde mogelijkheden want we hebben zelfs waterrechten. Dat wil zeggen: we mogen gebruik maken van water uit de rivier om het land te besproeien. Er staat op het land een waterpomp. Een kleine moeite om deze pomp weer te herstellen voor de watervoorziening. Dankzij sponsors wordt op dit moment het land onkruidvrij gemaakt. Een heidens karwij aangezien het onkruid met wortel en al uit de grond moet worden gehaald omdat het anders terugkomt. In deze video legt projectleider Ton van der Smit uit wat zijn toekomstplannen zijn voor dit stuk land. Genoeg plannen, genoeg werk, maar vooral genoeg enthousiasme voor de toekomst van het project... Bekijk video{:}{:gb}Opposed to the rainbow project across the road, the organization has a land of about 10 hectares. This land has unlimited possibilities because we have water rights. This means: we can use water from the river to spray the land. There is a water pump on the land. It takes little effort to restore this pump for the water supply. Thanks to sponsors, the ground is now being made weed-free. This is a hell of a job because it is necessary to eradicate the weed completely because otherwise it will  come back. In this video, project leader Ton van der Smit explains what the future plans for this piece of land are. Enough plans, enough work, but above all ! enough enthusiasm and motivation for the future of the project ... Watch video{:}

Ga naar de bovenkant