Verslag op Yonder

Vandaag zijn we op de school van Yonder, de Jannie Brink school geweest. De school is de afgelopen weken in staking geweest vanwege te lage lonen voor de onderwijsassistenten, dus we hebben wat vertraging gehad. De kinderen zijn al een paar weken niet naar school geweest. Gisteren heeft de school een vergadering gehad met de regering en vanaf morgen start de school weer. Vanaf morgen kunnen we dus eindelijk echt aan de slag op de Jannie Brink school.[img type=”rounded” responsive=”true”]  [/img]

Vandaag hebben we samen met ons begeleidend docent op de Jannie Brink school een rooster gemaakt met wanneer we wat gaan doen. Op dinsdag is het de bedoeling om te gaan zwemmen met de kinderen. Dit gaan we met zijn tweeën doen. Het wordt al wel herfst hier, dus we hebben een vervangend rooster gemaakt voor als het te koud is om te zwemmen, of als het zwembad niet schoon genoeg is. Op woensdag en donderdag hebben we een rooster voor physical education. Wij gaan dan naar de klassen toe, en daar zullen we activiteiten gaan doen met de kinderen.

Verschillende groepen

Deze week, en misschien ook volgende week, zullen wij mee gaan kijken met de docenten van de groepen. Het zijn erg verschillende groepen. Sommigen zijn bezig met leren lezen en schrijven, anderen zullen daar nooit aan toe komen en zijn bezig met praktische vaardigheden. Het loopt uiteen van leerlingen met autisme tot leerlingen met het syndroom van down. De leerlingen zijn ingedeeld op leeftijd, en vervolgens op klasse A, B of C. Groep A is voor de leerlingen die potentie hebben om te leren lezen en schrijven, en hebben de mogelijkheid om uiteindelijk naar een andere school door te stromen. Groep C is voor de hele zwakke leerlingen die weinig begrijpen en met wie je in principe alles samen moet doen.

Wanneer we alle groepen een beetje hebben leren kennen kunnen we zelf aan de slag met de bewegingsactiviteiten. We zullen met elke groep op eigen niveau activiteiten gaan doen, samen met de leerkrachten. Op deze manier kunnen wij dingen van de leerkrachten daar leren, en andersom kunnen de leerkrachten dingen van ons gebruiken. Het zwemmen zullen wij met zijn tweeën gaan doen, in verband met de veiligheid. Op de woensdag en donderdag zullen wij uit elkaar gaan en allebei met andere klassen bezig zijn.

[img type=”rounded” responsive=”true”][/img]

Verslag Ritchie

Vrijdag gaan we naar Ritchie toe, een township in de buurt van Kimberley. Er is daar een pre-school opgezet. Op die school werkt ook een andere studenten van Saxion. De school heeft 3 klassen, met de leeftijden 3 t/m 5 jaar. Deze pre-school heeft nu nog niks aan sportactiviteiten voor de kinderen. Vrijdag gaan we met het hoofd van de pre-school in gesprek om te kijken wat wij daar kunnen doen. We willen de kinderen minimaal 1 keer per week aan het bewegen krijgen. Daar willen we de vrijdag voor gebruiken. We willen dit op zo’n manier doen dat we de leraren erbij betrekken, zodat dit niet tijdelijk is, maar dat dit voortzet wanneer wij weer naar Nederland gaan.

Elizabeth Conradie school

Op de maandag zullen we naar de Elizabeth Conradie school gaan, een school voor kinderen met een fysieke beperking in Kimberley. We zullen in samenwerking met de vrouwelijke gymdocent de lessen gaan verzorgen. Hier willen we ook weer gebruik maken van uitwisseling van kennis, zodat wij dingen geleerd hebben wanneer we weggaan, maar dat we ook wat hebben achtergelaten op de school.[img type=”rounded” responsive=”true”] [/img]

Samenwerking Saxion

Afgelopen twee weken is er een groep studenten van het Saxion geweest. We hebben met die groep veel leuke activiteiten gedaan. Zo zijn we bijvoorbeeld een heel weekend op een soort van ‘minisafari’ geweest. We hebben een weekend in de open lucht geslapen. Luchtbedden en slaapzakken waren geregeld, net als kookspullen en safari auto’s. We hebben kunnen genieten van de ondergaande zon, en hebben verschillende dieren gezien waaronder giraffen. ‘s avonds zorgden we voor ons eigen eten, en we kookten boven een kampvuur. We hebben een onwijs leuk weekend gehad met alle andere studenten en vonden het jammer dat ze weer naar huis moesten. Nu is het weer erg stil op Yonder. Gelukkig kunnen we vanaf deze week lekker aan de slag, en worden we goed bezig gehouden!

 

[foogallery id=”781″]