Blog – Eye For Others – Bernice stage deel1

In de periode dat ik hier nu ben is er alweer veel gebeurd! Sowieso ben ik blij om weer hier te zijn. Dit keer verblijf ik niet bij Oom Klaas, maar bij Kedi. Ik voel me inmiddels helemaal thuis en we zijn aan elkaar gewend! We wisselen het koken een beetje af. Omdat ik vegetarisch ben, heeft zij gezegd dat ze de 3 maanden dat ik hier ben in ieder geval ook geen vlees wil eten en we passen de gerechten daar op aan. Ondanks dat Zuid-Afrika bekend staat om het braaien en de grote hoeveelheden vlees, zijn er gelukkig ook genoeg authentieke gerechten die geen vlees bevatten.

Allereerst ben ik hier voor mijn stage. Deze ben ik begonnen bij Agape. Hier heb ik al verschillende groepssessies gedaan, bijvoorbeeld over het belang van meerdere steunpunten om jezelf stabiel te kunnen houden en het gevaar dat op de loer ligt wanneer je hier niet genoeg aandacht aan geeft. We hebben ook een sessie gedaan waarbij ze hun levensverhaal uitgebeeld hebben met behulp van materialen/objecten die bepaalde momenten symboliseren. Daarnaast heb ik al een aantal individuele gesprekken gehad.

Dan over Moving Forward, 2 weken terug is er een overkapping geplaatst over en tussen de containers, waardoor er nu voldoende schaduw is om op de warme, zonnige dagen de kinderen in de koelte te kunnen laten leren, spelen en eten. Iedereen is hier heel blij mee! Waar ik ook heel erg blij mee ben, is dat er nu 2 vuilnisbakken zijn: 1 voor papier en 1 voor plastic afval. We hebben dit gelijk in gebruik genomen en hebben de kinderen het verschil uitgelegd tussen papier en plastic en in de straat van het project geoefend met dit verschil en het ze in de juiste bakken laten gooien. Als ze nu iets lekkers eten rennen ze gelijk naar de goede vuilnisbak om het in te gooien en dan kijken ze trots of we dit gezien hebben 😊