Blog – Eye For Others – Bernice stage deel2

In mijn tweede week zou er bij Moving Forward een bijeenkomst plaatsvinden die voor mij raadselachtig bleef tot op de dag van de bijeenkomst. We verzamelden met de leden van Moving Forward, de kinderen met hun ouders en de politie naar de achterkant van het project om Alexandra Park te ‘openen’. Ton vroeg aan mij of ik aan het touw wilde trekken waardoor een doek naar beneden zou vallen. Toen ik dit deed, kwam er tot mijn grote verbazing een schilderij tevoorschijn waar ik op mijn kop op stond, met daarboven de tekst “Alexandra Park op zijn kop”. Ik waardeer dit heel erg en ik vind het elke keer bijzonder als ik Alexandra Park binnen kom rijden/lopen.

Als laatste heeft er een belangrijke meeting plaatsgevonden. Een meeting waarin Moving Forward, Social Work, de Politie en Eye For Others aanwezig waren om te kijken waar en hoe er samengewerkt kan worden. Er zijn veel belangrijke onderwerpen aan bod gekomen: onder andere de veiligheid van Alexandra Park en de wensen/behoeften van de mensen hier, het beeld van de politie, de inzet van de buurtwacht, drugs- en alcoholgebruik, huiselijk geweld, educatie op het gebied van drank, drugs, seksuele voorlichting en het gebruik van voorbehoedsmiddelen. Er zijn al een aantal haalbare ideeën naar voren gekomen die binnenkort verder uitgewerkt gaan worden, ik ben benieuwd!