Inmiddels ben ik al weer bijna 3 maanden in mijn tweede thuis: Zuid-Afrika.
En wat is het een prachtig land, waar heel veel gebeurt. Op mijn stage ontvang ik nu mijn eigen cliënten en dat allemaal in het Afrikaans. De problematiek hier is heftig: er is hier heel veel “substance abuse” onder ouders, waardoor de kinderen hier onder leiden en waardoor we veel kinderen uit huis moeten plaatsen. Ook veel jongeren gebruiken middelen als bijvoorbeeld alcohol en glu en laten hierdoor school voor wat het is. Dit zijn maar kleine voorbeelden van waar we dagelijks mee te maken hebben.
Ondanks dat het heftig is, is het super mooi om als social work student een klein verschil te kunnen maken in de community.

Naast het heftige werk is er in de weekenden tijd om allerlei leuke dingen te doen.
Kort samengevat in het Afrikaans: die lewe is lekker hier en ek geniet suid afrika baie

Fotoalbum