Door: Ton van der Smit (Projectleider Eye For Others)

In ons zoeken naar verbinding tussen de verschillende organisaties en Eye For Others en met name de ondersteuning voor het project van Moving Forward, hebben Johan Bean (Generaal van groot cluster Kimberley) en ik een update uitgevoerd met de politiemensen die in december mee zijn geweest naar Wellington. Daar hadden wij een training over integriteit en nu was onze vraag “Wat hebben jullie in de afgelopen tijd gedaan binnen jou commando gebied.

We hebben onder andere een oefening gedaan om ze buiten hun grenzen te laten denken. 1 daarvan was om los te komen zonder het touw los te maken. Dit was echt vermakelijk om te zien. Men was heftig aan het worstelen en de oplossing was simpel.

Deon Rheeder (captain en commandant van Ritchie) had de grootste stappen gemaakt. Veel dingen worden afgestemd tussen ons en de politie. Er is nu een ruimte als bureau ingericht voor de politie op ons project zodat het voor de mensen in Alexandra Park en daaromheen gemakkelijker is om de politie te gaan zoeken. En voor ons project is het een stuk veiligheids waarborging.

Met de hele groep hebben wij een bezoek gebracht aan het project, waar alle politiemensen hartelijk welkom werden geheten door Oom Klaas, Kedi, Josephine en Janine. Men was zeer onder de indruk wat je kan bereiken met een klein project en een paar containers.