Loading...
Veel gestelde vragen2021-04-19T18:48:57+00:00

ALGEMEEN

Wat zijn de algemene voorwaarden?2021-02-27T10:09:38+00:00

Lees hier onze algemene voorwaarden en gedragscode.

Waar vind ik de klachtenprocedure?2021-02-27T10:10:38+00:00

De stichting stelt alles in het werk om het project zo succesvol mogelijk uit te voeren en het de deelnemers zo goed mogelijk naar de zin te maken. Het is desondanks mogelijk dat er aan sommige verwachtingen niet kan worden voldaan. Dit kan de deelnemer op het moment van constatering voor- of na de reis schriftelijk kenbaar maken aan het bestuur of tijdens de reis mondeling aan de groepsleiding. Na bespreking van de klacht zal de deelnemer schriftelijk (tijdens de reis mondeling) op de hoogte worden gesteld over de afhandeling.

Klachten via de vertrouwenspersoon

Voor zowel medewerkers als vrijwilligers/studenten van Eye For Others is het mogelijk een klacht in te dienen bij de vertrouwenspersoon van de organisatie. Deze mogelijkheid is er voor klachten met een dusdanig vertrouwelijke of ernstige aard, dat behandeling door een persoon van buiten de organisatie nodig is of de voorkeur verdient. Klachten van deze orde kunnen schriftelijk worden ingediend via het e-mailadres: vertrouwenspersoonEFO@gmail.com

Afhandeling van deze klachten verloopt via de vertrouwenspersoon, welke tevens zorg draagt voor de afspraken rondom de wederzijdse reactie termijnen.

BAGAGE EN REISDOCUMENTEN

Waar vind ik de vluchtgegevens van mijn reis?2021-02-27T09:46:53+00:00

Zodra de vliegtickets zijn besteld ontvang je de vluchtgegevens van ons.

Welke reisdocumenten moet ik meenemen op reis?2021-02-27T10:14:58+00:00

Als je op reis gaat, moet je verschillende documenten meenemen:

  • Paspoort (minimaal 6 maanden geldig nadat je terug bent van je reis)
  • Kopie van je paspoort
  • Vaccinatieboekje
  • Medicijnpaspoort (indien van toepassing)
  • Internationaal rijbewijs (na overleg)

Zelf dien je bovenstaande documenten te regelen en mee te nemen op reis. Eye For Others is hier niet verantwoordelijk voor en kan hier niet aansprakelijk voor worden gesteld.

Let op: wanneer je minderjarig bent (onder de 18 jaar) is het verplicht om extra documenten bij je te hebben. De Rijksoverheid geeft aan dat voor alle reizigers die nog geen 18 jaar zijn, er toestemming nodig is van de ouders/verzorgers met gezag over het kind. Zie:

Is een paspoort verplicht of is een ID-kaart voldoende?2021-02-27T09:15:51+00:00

Voor onze projectreis is een geldig paspoort noodzakelijk, met een identiteitskaart kan je niet buiten de EU reizen. Je paspoort moet minimaal 6 maanden geldig zijn nadat je terug bent van je reis.

Neem tijdens het project zelf ook een kopie van je geldige paspoort mee, zodat je bij verlies snel een nieuw paspoort kunt aanvragen.

Moet ik speciale kleding dragen op het project?2021-02-27T09:16:22+00:00

Draag op de bouwplaats een lange broek, (verplichte) stevige schoenen, een het EFO T-shirt en een pet. Dit biedt je bescherming tegen ongelukken (splinters, stenen) en voorkomt verbranding door de zon.

Wat moet ik meenemen op reis?2021-02-27T09:16:51+00:00

Wat neem je nu mee op project en wat laat je thuis? Het is niet een standaard vakantie en je zit ook nog aan een bepaald aantal kilo’s vast dat je mag meenemen. Om ervoor te zorgen dat je de juiste kleding en materialen meeneemt, stelt de coördinator een meeneemlijst op. Na het ontwikkelingsweekend zal deze meeneemlijst doorgestuurd worden zodat je alvast een idee hebt wat je moet inpakken voor vertrek en hoeveel kilo’s je maximaal mag meenemen.

Moet ik een tas of koffer meenemen op reis?2021-02-27T09:18:34+00:00

Dat maakt voor ons niet uit. Wat belangrijk is, is dat het maximum aantal kilo’s meegenomen kan worden.

Tijdens het ontwikkelingsweekend krijg je van de groepsleider, indien nodig, meer informatie over ruim- en handbagage. Let op: luchtvaartmaatschappijen letten hier strikt op. Heb je teveel kilo’s mee, dan is de meerprijs voor eigen rekening.

Wanneer moet ik een medicijnpaspoort meenemen?2021-02-27T10:17:57+00:00

Wanneer je medicijnen gebruikt op doktersrecept adviseren we je om onderstaande tips op te volgen.

  • Check ruim op tijd bij je huisarts of de GGD of je medicijngebruik geen problemen oplevert voor het krijgen van de vaccinaties die nodig zijn.
  • Ga bij je arts of apotheker na of de medicatie onder de Opiumwet valt (zoals sterke pijnstillers, slaap- en kalmeringsmiddelen, ADHD-medicatie). Als dit het geval is, moet je ruim voor vertrek een medische verklaring opvragen en deze laten legaliseren. Meer informatie vind je op de website van het CAK.
  • Haal een medicijnpaspoort bij je huisarts, apotheek of specialist.
  • Neem een dubbele hoeveelheid medicijnen mee en verdeel deze over je hand- en ruimbagage.

Meer informatie over het meenemen van medicijnen vind je op de website van het CAK.

Let op: Het is verplicht om je medische situatie door te geven aan Eye For Others (via de vragenlijst of bij wijzigingen later in het jaar). Dit in verband met je eigen veiligheid en die van de groep.

Mag ik mijn mobiele telefoon en andere waardevolle spullen meenemen?2021-02-27T10:19:00+00:00

De leiders van de groep nemen een mobiele telefoon mee, maar van de deelnemers wordt verwacht dat ze de mobiele telefoon thuislaten. Onze beweegredenen hebben we beschreven in de gedragscode, lees deze hier.

Een fotocamera mag mee op reis, maar neem geen tas vol lenzen mee. Dit in verband met de kwetsbaarheid van het materiaal. Neem foto- en videoapparatuur altijd mee in je handbagage, want alleen dan is het verzekerd tegen schade.
Het gebruik van portable audio (IPod, MP3 e.d.) is toegestaan in beperkte mate. Als je voor een projectreis van Eye For Others kiest, kies je voor een groepsreis en trek je dus zoveel mogelijk met elkaar op. In overleg met de leiders is het toegestaan om tijdens het reizen of op de slaapzaal portable audio te gebruiken.

Neem geen sieraden, dure horloges e.d. mee. Je kunt ze kwijtraken of de lokale mensen er (onbewust) de ogen mee uitsteken, dit kan de samenwerking verstoren.

Kunnen we kleding en speelgoed meenemen voor de mensen daar?2021-02-27T09:19:39+00:00

Een belangrijk principe van Eye For Others is gelijkwaardigheid. We willen samen met een lokale gemeenschap bouwen aan verandering. Spullen uitdelen past daar niet bij. We nemen wel materialen mee en in overleg met een plaatselijke organisatie maken we hier afspraken over.

Tijdens een werkgroep overleg komt dit onderdeel verder ter sprake.

Hoe zwaar mag mijn ruim- en handbagage zijn?2021-02-27T09:19:06+00:00

Dat is afhankelijk met welke luchtvaartmaatschappij we vliegen. Zodra de vliegtickets zijn besteld ontvang je deze gegevens van ons. Van elke deelnemer kan Eye For Others tot 5 kilo claimen van de inhoud van de bagage.

Heb je teveel kilo’s mee, dan is de meerprijs voor eigen rekening.

DEELNAME

Hoe regel ik de toestemming van mijn ouders als minderjarige reiziger?2021-02-27T10:21:06+00:00

De overheid van Zuid-Afrika geeft aan dat voor alle reizigers die nog geen 18 jaar zijn, er toestemming nodig is van de ouders/verzorgers met gezag over het kind, zie:

Is het verplicht om bij het ontwikkelingsweekend aanwezig te zijn?2021-02-27T09:21:03+00:00

Ja, deelname is verplicht. Tijdens dit weekend worden deelnemers voorbereid op het project in praktische zin en leren zij hun projectgenoten nog beter kennen. Hier hechten wij veel waarde aan en wij zien dit als aftrap van je reis.

Kan ik langer blijven na mijn project?2021-02-27T09:21:44+00:00

Het kan wel, maar Eye For Others is terughoudend in het bieden van mogelijkheden voor een afwijkend reisschema. Deelnemers die (ook nog) met een andere bedoeling in Zuid-Afrika zijn, hebben vaak een andere houding dan de andere deelnemers.

Ik kan/wil niet meer mee met de reis, hoe meld ik me af?2023-01-17T20:02:15+00:00

Als je niet meer mee wilt/kunt met de reis verzoeken we je om dit ons persoonlijk te laten weten. Stuur een mail met je afmelding naar Vraag@EyeForOthers.nl

Lees de algemene voorwaarden voor meer informatie over annuleren.

Welke regels en afspraken gelden er tijdens de reis?2021-02-27T10:22:15+00:00

Tijdens een projectreis van Eye For Others gelden een aantal regels. Die regels zijn er ten eerste om je veiligheid en gezondheid te bevorderen. Daarnaast zijn bepaalde regels gesteld uit respect voor de (vaak) andere normen en waarden van de bevolking bij wie je te gast bent. Verder zijn er regels nodig om het voor iedereen plezierig te houden als je samenwerkt en leeft. Lees hier de gedragscode.

FINANCIËN EN VERZEKERINGEN

Hoe kan ik sponsor geld overmaken (voor mijn deelname)?2021-02-27T09:24:33+00:00

Giften voor jouw deelname kunnen worden overgemaakt op de project bankrekening van Eye For Others.

IBAN: NL24RABO0302533311 o.v.v. jouw naam.

Giften die worden gedaan, zijn onder bepaalde voorwaarden aftrekbaar van de belasting omdat Eye For Others een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) is. Op deze pagina van de Belastingdienst lees je meer over de aftrekbaarheid van je giften.

Gaat Eye For Others op juiste wijze om met mijn geld?2021-04-09T10:29:00+00:00

Eye For Others is transparant wat er met het geld wordt gedaan. Om dit te presenteren, maken we onder meer een jaarverslag. Dit verslag is terug te vinden op onze ANBI pagina. Voor meer informatie over de financiën kunt u terecht op deze pagina.

Welke kosten zijn niet inbegrepen bij mijn deelnemersbijdrage?2021-02-27T09:27:03+00:00

Bij Eye For Others krijg je waar voor je geld. We regelen alle praktische zaken rondom je reis en verblijf en we zorgen dat je goed voorbereid op pad gaat. Toch zijn er een aantal persoonlijke spullen die je misschien zelf aan wilt of moet schaffen.

Deze kosten zijn niet inbegrepen in de deelnemersbijdrage:

  • Vaccinaties
  • Paspoort
  • Zakgeld voor tijdens de reis
  • Stevige schoenen
  • Werkbroek (een oude broek volstaat)
  • Werkhandschoenen
  • Persoonlijke medicijnen en verbanddoosje (check de inpaklijst die je van je coördinator krijgt)
Wat betaal ik met mijn deelnemersbijdrage?2021-05-09T10:33:30+00:00

Bekijk deze pagina voor een uitleg over de inhoud van de deelnemersbijdrage en de kosten van jouw deelname.

Wat zijn de (verplichte) betalingstermijnen voor de deelnemersbijdrage?2021-02-27T09:30:33+00:00
  1. 7 maanden voor vertrek minimaal 25% van de totale bijdrage
  2. 5 maanden voor vertrek minimaal 50% van de totale bijdrage
  3. 2 maanden voor vertrek volledige bijdrage

Deze betalingstermijnen zijn er omdat Eye For Others, voordat het project begint, al kosten maakt voor onder andere (bouw-)materialen en vliegtickets.

Is de deelnemersbijdrage aftrekbaar bij de aangifte van de inkomstenbelasting?2021-02-27T09:31:12+00:00

Eye For Others is een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). Een gift aan een ANBI is onder specifieke voorwaarden aftrekbaar bij de aangifte van de inkomstenbelasting. Op deze website van de Belastingdienst lees je welke criteria daarvoor gelden.

Zijn giften aftrekbaar bij de aangifte van de inkomstenbelasting?2021-02-27T09:31:50+00:00

Eye For Others is een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). Een gift aan een ANBI is onder specifieke voorwaarden aftrekbaar bij de aangifte van de inkomstenbelasting. Op deze website van de Belastingdienst lees je welke criteria daarvoor gelden.

Moet ik zelf een reis- of annuleringsverzekering afsluiten?2023-01-17T20:09:49+00:00

Alle deelnemers moeten zelf een reis- en/of annuleringsverzekering afsluiten.

GEZONDHEID

Welke vaccinaties heb ik nodig?2021-02-27T10:25:10+00:00

De deelnemer is er zelf verantwoordelijk voor dat hij/zij tijdig inentingen krijgt. Wij hanteren de informatie van de GGD. De inentingen zijn niet gratis, maar worden vaak vergoed door een aanvullende ziektekostenverzekering. Raadpleeg hiervoor je eigen zorgverzekering.

Zorgt Eye For Others voor medische voorzieningen tijdens het project?2021-02-27T09:40:07+00:00

De medisch leider is verantwoordelijk voor de gezondheid en hygiëne van de groep en neemt vanuit Eye For Others een uitgebreide EHBO-tas mee. Neem zelf ook een klein verbanddoosje met pleisters e.d. mee.

Indien noodzakelijk hebben wij direct contact met huisartsen, ziekenhuis en apotheek.

Ik gebruik medicijnen, kan ik deze meenemen op reis?2021-02-27T10:27:14+00:00

Ga bij je arts of apotheker na of de medicatie onder de Opiumwet valt (zoals sterke pijnstillers, slaap- en kalmeringsmiddelen, ADHD-medicatie). Als dit het geval is, moet je ruim voor vertrek een medische verklaring opvragen en deze laten legaliseren.

Meer informatie vind je op de website van het CAK. Haal een medicijnpaspoort bij je huisarts, apotheek of specialist.

Let op: Het is verplicht om je medische situatie door te geven aan Eye For Others via het inschrijfformulier. Dit in verband met je eigen veiligheid en die van de groep.

Moet ik een ‘noodbehandeling’ voor Malaria meenemen op reis?2021-02-27T09:42:34+00:00

Nee. Het gebied waarin wij ons project hebben is geen malariagebied.

PROJECTEN

Heb ik ervaring of specifieke vaardigheden nodig om mee te kunnen?2021-02-27T09:43:14+00:00

Om mee te gaan met een projectreis van Eye For Others heb je geen specifieke ervaring of vaardigheden nodig. Het mooie van een project is juist dat iedereen een bijdrage kan leveren aan een rechtvaardigere wereld door te dienen. We hebben je hart en handen nodig.

Waar is het project?2021-02-27T09:43:46+00:00

Het project van Eye For Others is in Ritchie, Zuid-Afrika.

Ritchie is een dorp aan de rand van de Karoo, ca. 35 kilometer ten zuiden van Kimberley (Diamantstad) en bestaat in het algemeen van landbouw. De Karoo is een groot gebied tussen globaal Uppington in het Noorden en Worcester in het Zuiden. Van de Atlantische kust in het Westen tot de lijn Bloemfontein – Plettenberg baai in het Oosten.

In dit gebied, wat bestaat uit 41 dorpen, is nauwelijks aandacht voor de problemen vanuit ontwikkelingsorganisaties. De armoede onder en verwaarlozing van mensen, zwart, kleurling en blank, in het algemeen en kinderen daarvan in het bijzonder, is zeer groot.

Hoe lang duurt een projectreis?2021-02-27T09:44:09+00:00

De duur van een projectreis ligt rond de 2 weken. Dit is mede afhankelijk van de vluchttijden.

THUISBLIJVERS

Hoe is Eye For Others bereikbaar tijdens een reis?2021-02-27T09:45:10+00:00

Eye For Others is op verschillende manieren te bereiken tijdens een projectreis. In noodgevallen kan het thuisfront 24 uur per dag contact opnemen met de projectleider. Voor alle andere vragen zijn we per E-mail of WhatsApp bereikbaar. Tijdens het ontwikkelingsweekend wordt dit besproken.

Van de deelnemers wordt verwacht dat ze hun mobiele telefoon thuislaten. Meer hierover is te lezen in de gedragscode.

Hoe is het contact met ’thuis’ geregeld? Kan er iemand bereikt worden als er wat is?2023-01-17T20:14:07+00:00

Bij ernstige situaties worden thuisblijvers ingelicht door een medewerker van Eye For Others in Nederland. Er is altijd extra geld om de kosten in geval van nood voor te schieten.

LET OP: het is van belang dat Eye For Others de thuisblijvers kan bereiken tijdens het project. Op het inschrijfformulier worden de gegevens gevraagd. In noodgevallen kan het thuisfront 24 uur per dag contact opnemen met de projectleider.

Ga naar de bovenkant