PROJECTREIZEN

Eye For Others organiseert jaarlijks projectreizen naar Ritchie, Zuid-Afrika. Hier voeren de vrijwilligers kortlopende bouw- en kinderprojecten uit ter ondersteuning van lokale projecten bij lokale partners voor de meest kwetsbare onder de inwoners. We gaan met dorpsbewoners in gesprek om hun behoeften te peilen. Zo kunnen we mensen aan elkaar verbinden en ondersteunen we goede burgerinitiatieven, zoals een dagbesteding opzetten voor oudere vrouwen of het aanleggen van moestuintjes. Door tijdelijke ondersteuning te geven tot de activiteiten zelfstandig draaien willen we de continuïteit waarborgen.

BEKIJK HIER DE BLOGS OVER ERVARINGEN VAN VRIJWILLIGERS EN STUDENTEN

STUDENTEN

Daarnaast is het mogelijk om als student stage te komen lopen voor bijvoorbeeld een afstudeerproject. Steeds meer studenten willen hun studie een internationale invulling geven. Eye For Others biedt hiervoor internationale stage- en onderzoekplekken of een eigen invulling van de vrije profilering door middel van projecten in de gemeenschap van Ritchie. Wij werken vanuit het motto ‘Jij gaat Afrika niet veranderen, Afrika gaat jou veranderen’ met de achterliggende gedacht dat Afrika al ontzettend veel te bieden heeft en meer is dan de zielige beelden die we vaak op tv zien.

Studenten met specifieke kennis en vaardigheden, kunnen zich verdiepen in onze projecten en de werkzaamheden in de gemeenschap en vooral hier een concrete eigen bijdrage aan leveren met het oog op ontwikkeling, kwaliteitsverbetering en analyse.

ZIE OOK WWW.CIONVE.NL

VOORBEREIDINGSACTIVITEITEN

Gedurende de voorbereiding wordt er ontwikkelingsweekend georganiseerd om de deelnemers goed voor te bereiden op hun reis naar Zuid-Afrika. Ook wordt hier aandacht besteedt aan teambuilding zodat de groep al goed op elkaar ingespeeld is en we de tijd in Zuid-Afrika zo goed mogelijk kunnen besteden.

SPONSORACTIVITEITEN

Jaarlijks wordt er onder andere een fietstocht georganiseerd, de Bike For Others. Ongeveer 160 kilometer fietsen om zo geld op te halen voor de projecten in Zuid-Afrika.

Bekijk hier de nieuwsberichten over de Bike For Others
VERANDER VANDAAG EEN LEVEN

Wij veranderen een leven door ontwikkeling

STEUN ONS
GA MEE