Belinda en ik gaan koffiedrinken bij Elbé. Ze wenste dat ze weer boeken kon lezen. Haar verlamming verhindert dat ze een boek in haar handen kan houden of een bladzijde kan omdraaien. Boeken over geloof, opvoeding van kinderen en huwelijk is wat ze graag las. “Geen romans, dat is verspilde tijd.” Een e-boek met spraak gestuurde taal (Afrikaans) is alles wat ze nodig heeft en de mogelijkheid om het e-boek voor haar rolstoel te monteren. Daarnaast is ook een internetverbinding nodig om te bladeren naar e-books.

De internettraining van XS4ALL ging vandaag onder andere over de verschillende marktplaatsen. Accounts op b.v. ETSY worden aangemaakt en producten en services worden Online voor de eerste keer aangeboden. Geweldig resultaat.

Na een dag hard werken willen onze trainees weten hoe ze een ICT-baan kunnen krijgen na slechts een week training door XS4ALL. De verwachtingen zijn iets te hoog, concluderen we. We leggen uit dat “alles” wat we deze week leren, is hoe ze zichzelf iets kunnen leren door via e-cursussen op internet. Daarna kunnen ze ook anderen kunnen iets leren. In de komende twee dagen zullen we ze meer begeleiding en meer oefeningen geven om hierin meer vertrouwen te krijgen.

We boeken vooruitgang met onze leerlingen ‘The Courageous’, om internet meer te zien als een bron van professionele educatie en niet alleen als entertainment. Internet is kennis. Kennis is vrijheid.

Er is nog een (openbare) plek om een ​​computer te gebruiken in Ritchie: de bibliotheek. We hebben gehoord dat de meeste computers al lang niet werken. Tirza, Belinda en Paul brengen een bezoek om te helpen, terwijl Eric, Lisa en Nick de training geven aan de andere kant van het dorp. “We kunnen u geen toestemming geven om de computers te repareren” wordt ons verteld. Er worden drie telefoontjes gedaan naar een steeds hogere manager omdat we ons niet zo snel met een kluitje in het riet laten sturen in onze poging om te helpen. Ten slotte wordt er een opdracht gegeven aan een interne IT-serviceafdeling om deze pc’s morgen in Ritchie te repareren. We hebben ons doel bereikt. Maar zullen voor de zekerheid controleren of ze morgen verschijnen en of het probleem inderdaad is opgelost.

Paul

Fotoalbum