In de klas was er volledige concentratie en werd er hard gewerkt. Bij Tirza zag je het zelflerende vermogen: vraag het niet aan de leraar, maar vind het zelf op Google, YouTube of Wikipedia. Help elkaar. Elk van de 9 “studenten” werd geholpen bij het uitwerken van een bepaald onderwerp met als doel er uiteindelijk geld mee te verdienen.

Daniel wil manager worden en ging allerlei leiderschapslessen op YouTube opzoeken. Clive liet zich inspireren door een clip van AtomicShrimp met prachtig kunstzinnige metalen dozen uit blikjes en drinkrietjes. Lorretha wil programmeren in python leren en is doorgestuurd naar de Codecademy. Randal wil Nederlands leren en zijn Engelse grammatica verbeteren met de hulp van Mondly. Alle cursisten hebben een pc uit elkaar, benoemde de verschillende componenten en monteerde hem opnieuw met behulp van Google. Allen keken ook naar edX.org voor verschillende cursussen.

“The Courageous” maken fantastische vorderingen. XS4ALL en EyeforOthers zijn zeer tevreden met de impact die we tot nu toe hebben bereikt.

“Die Groot Gat” is een gigantisch gat in de grond in het centrum van Kimberly, 40 km ten noordoosten van Ritchie. Kimberly was de eerste diamanthoofdstad van Zuid-Afrika. De plek waar het allemaal begon voor The Beers. Na het werk bezochten we deze historische plek in de Noord-Kaap om nog beter het verleden van de lokale bevolking te begrijpen.

Morgen is al onze laatste (trainings) dag! Ongelofelijk hoe snel de tijd vliegt als je je ergens voor inzet.

Paul

Fotoalbum