Zondag 16 augustus

Na een eerste nacht heerlijk te hebben geslapen in een luxe suite, twee aan twee,  werd iedereen om 7.00 gewekt via een wake up call. Om 7.30 stond er in het restaurant een superdeluxe ontbijt voor ons klaar, waar we enorm van genoten hebben.

Vervolgens gingen we om 8.45 lopend naar een kerk die 5 minuten bij ons hotel vandaan was. Het was een typisch Afrikaanse kerk met vooral veel jongeren. De dienst begon met veel gezang en gedans, erg leuk om eens mee te maken. De preek werd gehouden door een blanke predikant en ging over Efeze 2. In het Engels werd vers voor vers uitgelegd. Na de kerkdienst kregen we koffie of thee. We voelden ons heel erg welkom en de mensen waren erg gastvrij. Na afloop werden we uitgenodigd voor een picknick met de gemeenteleden. Dit was bij het parlementsgebouw, een heel mooi gebouw met een groot grasveld ervoor. Het was prachtig weer en er was een hele gezellige sfeer. Ook was daar een enorm groot beeld van Nelson Mandela waar veel toeristen op afkwamen en waar we heel wat foto’s gemaakt hebben.

Toen we weer bij ons hotel aankwamen hadden we de rest van de middag lekker vrije tijd. Om 17.30 zaten we allemaal in het restaurant voor een diner, maar door een misverstand begon dit pas om 18.30, zodat we nog een uur tijd hadden om met je groepje voor te bereiden voor de bonte avond. Na een heerlijk diner was er nog een kerkdienst te beluisteren voor de liefhebbers. De anderen waren redelijk vermoeid en zochten hun kamer op om te douchen en  te gaan slapen, want om 4.30 worden we alweer gewekt voor een Safari!

Welterusten!!

Dikke drukkies van Dhylia van den Brink en Evelien van den Brand